To NJP-fotografer har deltatt i prosjektet EPEA – European Photo Exhibition Award, og den 3. mai åpnet utstillingen med deres prosjekter i Hamburg.

Marie Sjøvold og Monica Larsen fra Norge har deltatt i prosjektet, der de har jobbet med temaet Europeisk Identitet.

Marie Sjøvold bidrar med fotoserien «Midnight Milk», som tematiserer hva som skjer med vår identitet og vårt selvbilde når vi får barn. Monica Larsens fotoessay har fått tittelen «Closer in the Distance», og den handler om migrasjon, kvinner og morsrollen.  Ett av Marie Sjøvolds fotografier er valgt som signaturbilde for utstillingen i Haus der Photographie i Hamburg.

Det er Fritt Ord som står bak utstilling med fotoessays av 12 unge europeiske fotografer i samarbeid med Körber-Stiftung, Fondazione Banca del Monte di Lucca og Fondation Calouste Gulbenkian.

Et kuratorteam bestående av fotograf Rune Eraker fra Norge, sosiolog og kurator Sérgio Mah fra Portugal, kunstnerisk direktør Enrico Stefanelli ved Lucca Photo Festival i Italia og direktør Ingo Taubhorn ved Haus der Photographie i Deictorhallen i Hamburg har fulgt de tolv utvalgte fotografene gjennom utarbeidelsen av de ulike fotoessayene og under felles workshops med fotografene.

I forbindelse med utstillingsåpningen i Hamburg ble det også publisert en illustrert katalog i kunstfotoserien til Kerber Verlag, Bielefeld/Berlin.

Utstillingen «European Photo Exhibition Award 01: European Identitites» i Hamburg markerer åpningen på en utstillingsrunde i Europa. I løpet av høsten 2012 vil fotoessayene bli vist under utstillinger og fotofestivaler i Paris og Lucca. Våren 2013 vil utstillingen bli vist ved Nobels Fredssenter i Oslo.

European Photo Exhibition Award – EPEA – er et fotoprosjekt som søker å skape en ramme for talentfulle yngre fotografer som er på et tidlig stadium i deres profesjonelle karriere.

Den første utstillingsrunden retter oppmerksomheten mot ulike aspekter ved «Europeiske identiteter». De tolv utvalgte fotografene undersøker hva europeisk identitet innebærer for dem.

I Hamburg står utstillingen fra 3. mai til 3. juni 2012.

Les mer om prosjektet EPEA her.