Fritt Ord og NJP inviterer til et seminar med fokus på fotobøker fredag 4. april 2014, kl. 17.00–19.00, i Uranienborgveien 2, Oslo, med fotografene Jonas Bendiksen og Morten Andersen og fotobokforlegger Gösta Flemming i Journal.

Hva er tankegangen bak fotografenes større fotoprosjekter? Hvilken sammenheng er det mellom idé og utforming i arbeidsprosessen? Hvilken rolle spiller forleggeren og redaktøren i den kreative prosessen fra prosjekt til ferdig bok?

Magnum-fotograf Jonas Bendiksen vil snakke om sine prosjekter Satellites og The Places We Live samt hans del av gruppeprosjektet Access to Life. Han vil også vise utdrag fra sitt NJP-prosjekt Lokalaviser i Vesterålen. Jonas Bendiksen tar redaksjonelle oppdrag fra for eksempel National Geographic, Geo, Newsweek og Rockefeller Foundation.

Morten Andersen drømte lenge om å bli presse- og reportasjefotograf, men det var først da han vendte seg mot kunstfeltet og begynte å publisere sine egne fotobøker at den større responsen kom. Den første boken Fast City (1999) er valgt ut av Martin Parr til å være med i The Photobook: A History Volume IIIsom er aktuell i disse dager. Den siste, Untitled Cities, ble utgitt i fjor, og Morten Andersen vil vise bilder fra disse og flere av de andre 16 bøkene han til sammen står bak.

Forlegger Gösta Flemming går i dialog om sin rolle som redaktør og formgiver av blant annet My brother Guillaume & Sonia (2013) av Margot Wallard og No Pain Whatsoever (2014) av Ken Grant.

Når: fredag 4. april 17.00 – 19.00

Hvor: Fritt Ord, Uranienborgveien 2, Oslo