I tre år har tidligere NJP-fotograf Jonas Bendiksen reist verden rundt på jakt etter Jesus. Det har resultert i boken og utstillingen «The Last Testament», samt en fire episoders dokumentarserie på NRK.

Frem til 5. november kan du se arbeidene til Bendiksen på Shoot Gallery i Oslo.

Over hele verden venter religiøse på at Frelseren skal komme tilbake. Men er det mulig at han allerede er her blant oss? Det er spørsmålet Bendiksen stilte seg da han startet jakten på folk som kaller seg Jesus Kristus, Messias, Frelseren eller Jødenes konge. Alle med sine disipler og overbevist om at de er Guds sønn.

Til NRK sier fotografen: – Hvis man aksepterer denne troen og profetien om at Jesus skal komme tilbake, hvorfor kan det ikke være en av disse som jeg har møtt?

I den vesle byen Obitel Rassveta i Sibir møtte Jonas Bendiksen en mann med langt hår, skjegg og hvit kjortel. Og i Brasil, Sør-Afrika, Japan, Zambia og England har han møtt og fotografert mennesker som alle sier de er Guds sønn. Bildene og fortellingene fra reisen har nå altså blitt til både bok, utstilling og dokumentarserien Messias – se alle episodene på NRK her.

Boken «The Last Testament» er gitt ut på Ghost / Aperture.

 

Foto: Jonas Bendiksen / Magnum Photos

Foto: Jonas Bendiksen / Magnum Photos